تاریخچه 

تاسیس فست فود


فست فود برای نخستین بار در کشور امریکا، در یک فست فود بنام اتومات شکل گرفت که ایده این نام یک الهام از  نزدیک  شدن صنعت غذا به اتوماتیک شدن و سرعت بخشیدن آن بود و به تاریخ 1912 در نیویورک باز می گردد، آنها با حاضر کردن غذاها و گذاشتن آنها در باکس های شیشه ای که در آینده دیسپلی نامیده شد اجازه گزینش غذا از جانب خویش میهمان را می دانند  و پس از بشمارآوردن مبلغ غذا می توانستند آن را بردارند و این موضوع مایه سرعت بخشی زیاد برای کسانی بود که مایل بودند زود غذای خویش را تحویل گرفته و گرایش کنند یا بروند و بسیار جالب اینکه آنها با تعیین شعار ( ما شغل مادران را آسان کردیم ) باعث رونق زیادی در سوداگری خویش و گسترش آن شدند و البته اینکه این پکش باعث ظهور یک صنعت و کسب و کار جدید در جهان شد و در سالهای 1940 بود که مک دونالد بوجود آمد و امروز گواه این هستیم که شمار شعبات مک دونالد به 36/899 شعبه در سراسر دانشمند می رسد.

در سال 1991 بود که KFC  ( Kentucky fried chicken ) بوجود آمد و تعداد آن اکنون به بیش از 20/000 شعبه در 123 کشور از دانشمند می رسد.

من با ذکر این مثال ها فقط می خواستم به چند جستار اشاره کنم، اول اینکه اگر یک رستوران، فست فود و یا سازمان غذایی، بنیادین و صحیح عمل کند الی چه اندازه می تواند به رشد خود کمک کند و کبیر شود و دوم اینکه، فست فودها و رستوران ها و برندهای کامیاب آنهایی هستند که خدماتشان متفاوت است و منحصر به فرد و تقلید از سایرین نیست و آنها تنها شبیه خودشان هستند، مثلا مک دونالد MC DONALD از آغاز فقط روی همبرگر تمرکز کرده بود و KFC روی مرغ سوخاری و این عامل مایه کامیابی بیشتر آنها گردید.


راهنمای تاسیس فست فود


البته این فقط به این مفهوم نیست که تک محصولی بودن خوب است و هر رستورانی فقط باید روی یک محصول تمرکز نماید بلکه در حال آماده بسیاری از رستوران های موفق کوشش می کنند از تمام گنجایش خود کاربرد کنند و منوهای گوناگون تری تدارک ببینند الی حجم اکثریت از مشتریان را بتوانند متعلق به خود کنند.

امروزه با سرعت دریافت تمام مشاغل در گیتی و تغییر در سخیف زندگی ها بسیاری از شرایط نیز رو به تغییر است، بخصوص که مردم برای وقت و زمان نسبت به ماضی ارزش اکثریت قائل می شوند. از این رو حتی زمان صرف کردن وعده های غذائی هم سرعت گرفته و بسیارند کسانی که میل دارند غذای خویش را سرکار خود تمایل کنند، بخصوص وعده ناهار که بیشتر کسان سرکار هستند و مستم این است که غذای خویش را تند تمایل کنند و به سرکار خویش برگردند، با انتشار این روند حیات بسیاری از خانواده ها در وعده شام هم برای راحت تر بودن به فست فود یا رستوران می روند تمام این توضیحات برای این بود که به راستی به اهمیت استفاده مردم از رستوران ها و بخصوص فست فودها پی برده شود، اما بدبختانه شوربختانه گواه هستیم که خصوصاٌ در ایران در فست فودها از مواد اولیه ناسالم کاربرد می شود و بیشتر غذاها از میزان زیادی چربی برخوردارند و مختصر هستند رستوران هایی که به فکر غذای سالم باشند. اگر بخواهیم با یک نگاه تیزبینانه در بین فست فودها ( راه اندازی فست فود ) رسیدگی انجام دهیم، می بینیم که سیر تکاملی مصرف کننده بودن رستوران ها و فست فودها هر روز رو به افزایش است و کمتر رستورانی را می بینیم که سعی دارد مواد اولیه پروتئینی، سس ها و بسیاری از محصولات مصرفی خود را فرآوری کنند.

البته این موضوع به لحاظ کارشناسی تا چه اندازه می تواند به سودآوری و اعتبار یک رستوران اضافه کند زیرا که محصولات کارخانه ای در بیشتر فست فود ها کاربرد می شوند و این مایه تکراری شدن غذاها و محصولات این فست فودها می شود اما شدنی است برای شما هم  قبل آمده باشد که به یک رستوران رفته باشید و ببینید با داشتن یک سس مخصوص و یا یک گونه غذای مخصوص لغایت چه اندازه برای خود مشتری جمع کرده و این باعث منحصر بفرد شدن آن رستوران و فست فود و هوده آوری بیشتر آن می گردد .

به اعتقاد بنده به عنوان کسی که بیش از بیست سال از عمر خود را در بهترین رستوران ها بعنوان سرآشپز و مدیر و آموزگار صرف نموده ام این مهم نیست که یک اسپانسر از اصول طباخی بصورت کامل آگاه نباشد ولی مهم است که به این شغل علاقه داشته باشد و بصورت اصولی همگی مبانی مدیریتی در تاسیس فست فود را در دوره های آموزشی در طی فرآیند راه اندازی بیاموزد .


عوامل تاسیس فست فود 


راه اندازی یک فست فود به عوامل زیادی پیوستگی دارد از عوامل مالی گرفته لغایت برگزیدن صحیح ملک، نوع  ازآنش و یا استیجار ملک و مدت سررسید قرارداد، برگزیدن یک تیم رایزن با تجربه و صاحب دانش روز که آن را میتوان مهم ترین عامل دانست زیرا که با داشتن یک مربی و رایزن با تجربه میتوانیم همواره با تعلیم اصولی خود را به روز نمائیم و از سطح فروش احسان برخوردار باشیم.


راه اندازی فست فود به شرط محصولات سالم و با کیفیت


دلایل تاسیس یک فست فود متفاوت است اگر بخواهیم بصورت تخصصی بر روی ساختار منو گفتگو کنیم بهتر است بگوئیم هر منو باید تنوع غذایی احسان را در خود گنجانده باشد و از تمام گروه های غذایی در آن منو هستی داشته باشد برای نمونه هم غذاهایی با گوشت قرمز هم گوشت مرغ و محصولات دریایی و البته که باید هر منویی برای کسانی که وجترین هستند و بیشتر از گروه سبزی ها بهره‌گیری می کنند غذاهای گیاهی و سالم نیز داشته باشد و جه بسا  که از دیر باز در ساحل غذاهای پروتئینی مختلف نیز از گروه سبزی ها به شکلهای گوناگون استفاده می شده است ، این بسیار مهم است که امروزه با افزایش سطح ادب در بین مردم به نسبت خواسته های آنها نیز از رستوران ها و فست فودها نسبت به قبل بیشتر شده است، فست فودها در این روزها کلکسیونی از ایده های خلاق هستند، چه در دامنه طراحی و دکوراسیون، گونه مبلمان و چیدمان، گونه ظروف بسیار شیک و قشنگ و چه در حوزه تمینگ، برای نمونه در بسیاری از فست فودها شاهد این هستیم که برای رفاه میهمان و سرگرم نمودن او کتابخانه و یا سرگرمی های سایر نیز هستی دارد، ولی متاسفانه فست فود در کشور ما به سمت و سوی احسان حرکت نمی کند زیرا که در قدم اول دغدغه یک اسپانسر باید سلامت میهمان خود باشد و سرویس دهی به میهمانان را چه به لحاظ  غذایی و چه به لحاظ  پذیرایی همچون پذیرایی از خانواده خویش بداند و در این صورت است که موفقیت حاصل می شود.


 بر آورد هزینه تاسیس فست فود  


جهت برآورد هزینه تاسیس فست فود می توانید با دریافت مشاوره از مشاورین مجرب گروه برترین سرآشپزان آسیا برآوردی دقیق از خرج های لازم جهت راه اندازی فست فود و خویش داشته باشید.مشاوره تخمین خرج به شرایط بسیاری بستگی دارد و مشاوره تیم سرآشپزان آسیا مجانی است از صفر تا صد راه اندازی فست فود با شما خواهیم بود.

برآورد خرج های تاسیس فست فود زیاد متغیر است و به عوامل زیادی وابستگی دارد. ابتدا تخمین خرج تملیک یا استیجار می باشد که بنابر مناطق گوناگون متغییر است و اینکه اسپانسر در چه مکانی می خواهد این پیشه را سپریدن دهد، سپس تخمین خرج های عمرانی و تقسیم طراحی و دکوراسیون می باشد که در این دسته نخست طرح و نقشه و سپس نوع متریال تعیین کننده هزینه ها می باشد. معمولا براساس هر صد متر چهارگوش میانگین 800/000 تومان الی 1/000/000 تومان برآورد زده می شود، اما برای میزان بیشینه این تخمین نمی توان سقفی قائل شد. در اینجا مثالی برای شما بیان خواهم کرد تا مطلب راحت تر لمس شود: در حال حاضربا پروا به تغییرات بها ارز هر متر سنگ امپرادو با قیمت دست کم 2 میلیون تومان و بیشینه 10 الی 15 میلیون تومان (که در دسته های سفارشی حتی می طاقت مبلغی بیش از این هزینه نمود)، در بازار فروخته می شود که این سنگ معمولا در کف بکار دستگیر می شود و تنها مربوط به قیمت کف است،  البته سلیقه ها زیاد متفاوت می باشد و بالطبع نوع طراحی و دکوراسیون هم باید طبق موعد و مکان در عقیده گرفته Expose شود و اغلب در محیط‌ هایی مشابه فست فود ها از سخیف هایی مدرن، پست مدرن،کوبیسم و غیر کلاسیک کاربرد می شود. اما بصورت میانگین برای یک طراحی مناسب، شیک و جذاب مبلغ 2/500/000 تا 3/000/000 تومان مبلغ معقولی می باشد، که این مبلغ مربوط به طراحی ها، کف و دیوار ها، سیستم نورپردازی و استیشن بندی ها، گرمایش و Air condition سرمایش و سیستم تهویه و مبلمان می باشد.



راهنمای تاسیس فست فود

تجهیزات باره دربایستن برای تاسیس فست فود


انتخاب ساز و برگ لازم برای فست فود یگانه از موارد مهم کیفیت و فروش بالا محسوب می شود. پس برگزیدن ابزارهای پسندیده برای راه اندازی فست فود نیازمند تجربه و مشاوره با اشخاص کارآمد و با تجربه است.


تجهیزات آماده سازی:


آماده سازی یا پرپ که به آشپزخانه ناپاک نیز شناخته می شود، محل شستشو و آماده سازی محصولات پیش از مرحله پخت می باشد.


لیست تجهیزات باره احتیاج برای قسمت آماده سازی:


سینک ظرف شویی: همانطور که می دانید وظیفه سینک ظرف شویی در فست فود محل شستشو مواد اولیه می باشد. سینک ها در مدل های متنوع و ابعاد گوناگون ساخته می شوند در اینجا به تشریح مدل های سینک می پردازیم.


تعداد لگن های سینک


  • سینک ظرف شویی تک لگن
  • سینک ظرف شویی دو لگن
  • سینک ظرف شویی سه لگن


ابعاد و اندازه سینک

  • سینک ظرف شویی ۵۰ سانت
  • سینک ظرف شویی ۸۰ سانت
  • سینک ظرف شویی ۱۰۰ سانت
  • سینک ظرف شویی ۱۲۰ سانت
  • سینک ظرف شویی ۱۵۰  سانت
  • سینک ظرف شویی ۱۹۰ سانت


جنس سینک

  • رویه جوشی
  • رویه پرسی


هر آشپزخانه‌ای اعم از فست فود یا رستوران در مرحله راه اندازی فست فود یا رستوران خود نیاز‌های متنوعی دارد. شما با در عقیده گرفتن ابعاد و مکان و در ضمن بودجه ای که برای این پیشه در عقیده گرفته اید اقدام به خرید سینک ظرف شویی پسندیده خویش می نمایید.


آبچکان: معمولا کل افراد با آبچکان ها آشنا هستند، به طوری که در هر منزلی بالای هر سینک ظرف شویی یک آبچکان هستی دارد. آبچکان ها به دو چهره پایین می‌باشند:

  • دیواری
  • ایستاده

البته مدل دیواری نیز به دو مدل با درب و بدون درب تقسیم می شود.


یخچال: یخچالها احد از کلیدی ترین تجهیزات مجموعه ها اعم از فست فود و رستوران می باشند. حتما شما با کاربرد یخچالها آشنا هستید. اصولا یخچالها وظیفه حفاظت مواد غذایی را در دمای دو تا پنج درجه را دارند وگاها از یخچالها به عنوان دیس پلی نیز کاربرد می شود. یخچالها در مدل های زیر در فست فود ها استفاده می‌شود  :

  • یخچال ایستاده
  • یخچال تاپینگ
  • یخچال رو میز کار
  • یخچال دیس پلی – شو کیس


یخچال های ایستاده در مدل های متفاوتی مانند موتور بالا یا موتور ذیل و با ابعدا مختلف وجود دارند. به طور مثال ۸۰ سانت، ۱۵۰ سانت یا ۲۰۰ سانت که هر کدام می تواند درب های متفاوتی داشته باشد. اما به چهره عرف به دو درب، چهار درب و شش درب دسته می شوند. البته شدنی است یخچال ایستاده ۸۰ سانت با دو یا یک درب عرضه شود. البته بردباری دارد یخچال‌ها تمام استیل باشند یا درب شیشه ای باشند.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها