آیا تا به حال به داشتن یک وبسایت اینترنتی اندیشه کرده‌اید؟ آیا می‌دانید که با راه‌اندازی یک وبسایت و حضور در اینترنت می‌توانید به‌راحتی در فضای آنلاین کسب درآمد کنید؟ اما چطور می‌توان یک وبسایت اینترنتی راه‌اندازی کرد؟ اولین قدم خرید هاست و پهنه است! با مفهوم هاست و حوزه آشنایی ندارید؟ هیچ مشکلی نیست ما در این مقاله تمام مفاهیم مرتبط با هاست و حوزه و راه‌اندازی وبسایت را برای شما روشنگری خواهیم داد.


چهار مرحله الی راه‌اندازی یک وبسایت




نحوه راه‌اندازی وبسایت اینترنتی


۱. برگزیدن و خرید دامنه


خرید پهنه نخستین قدم جهت راه‌اندازی وبسایت است. ولی دامنه چیست؟ دامنه (دومین، دامین) در واقع به معنای آدرس وبسایت در اینترنت است که پس از .www پیمان می‌گیرد، دامنه‌ها انواع مختلفی دارند مشابه ir/ .com/ .net. و … . گستره در درستی آدرس محل کسب‌وکار شما در اینترنت است و کسان با واردکردن نام دامنه‌ی وبسایت شما در اینترنت، توانا هستند به راحت‌ترین شکل ممکن به وبسایت شما دسترسی داشته باشند، بنابراین اولین قدم برای راه‌اندازی سایت، انتخاب آدرس وبسایت یا همان دامنه است، اما صبر کنید گزینش یک دامنه‌ی پسندیده خیلی هم آسان نیست، آدرس وبسایت شما تا کران زیاد زیادی معرف خدمات شماست و آدرس گستره پس از ثبت آن به هیچ عنوان قابل تغییر نیست، فلذا اگر تصمیم دارید یک گستره برای خود ثبت کنید، در مرحله‌ی نخست باید بررسی‌های فراوانی سپریدن بدهید و مناسب‌ترین نام گستره را برای خویش به ثبت برسانید، در پایین به‌صورت کم ویژگی‌های یک نام دامنه‌ی پسندیده را برای شما شرح می‌دهیم:


نام گستره باید کمتر از ۱۲ حرف و کوتاهی باشد؛

  • نام دامنه باید به‌راحتی در ذهن ماندگار شود؛
  • به هیچ عنوان از اعداد و کاراکتر در اسم پهنه بهره‌گیری نکنید؛
  • از واژه ها کلیدی کسب‌وکار خویش در اسم گستره استفاده کنید؛
  • از پسوندهای رایج ثبت حوزه کاربرد کنید؛
  • آدرس حوزه باید منحصربه‌فرد باشد؛
  • نام گستره باید پیوسته با زمینه‌ی کار و جنبش وبسایت باشد؛
  • نام دامنه باید تنها به یک شکل نوشته شود؛
  • در برگزیدن و ثبت پهنه هیچ‌گاه عجله نکنید.

اگر صاحب برند خاصی هستید یا اینکه به‌تازگی تصمیم گرفته‌اید با یک اسم دامنه‌ی جدید فعالیت خود را در اینترنت ابتدا کنید، حتما پروا داشته باشید که از همان ابتدای کار، هم دامنه‌ی com. و هم دامنه‌ی ir. وبسایت خود را به ثبت برسانید، چراکه برخی مواقع اوقات رخ می‌دهد که فقط پسوند com. دامنه‌ی شما آزاد و قابل ثبت است ولی پسوند ir. اسم دامنه‌ی مورد عقیده شما، قبلا بدست شخص دیگری ثبت شده است، بعد حتما در اثناء برگزیدن نام گستره و ثبت حوزه پروا داشته باشید که پسوندهای com. و ir. دامنه‌ی شما، آزاد و قابل ثبت باشند و از همان ابتدای راه هر دو پسوند را برای خود به ثبت برسانید.


۲. برگزیدن و خرید هاست


خرید هاست مناسب، دومین و مهم‌ترین قدم برای راه‌اندازی یک وبسایت است. اما هاست چیست؟ هاست در واقع قسمتی از یک کامپیوترِ همیشه صریح به نام سرور است که این رایانه به‌صورت ۲۴ساعته به شبکه‌ی جهانی اینترنت متصل است، شما قادرید اطلاعات و محتوای وبسایت خویش را بر بستر هاست تو اینترنت آپلود کنید، اگر بخواهیم شما را با مفهوم هاست اغلب آشنا نماییم با بیان یک نمونه کاملا متوجه خواهید شد که هاست چیست، تصور کنید که شما یک معمار ساختمان هستید و تصمیم دارید بدست نرم اسباب اتوکد، یک نقشه‌ی ساختمانی طراحی کنید و سپس متعلق به خروجی بگیرید، در این نمونه شما توسط نرم‌افزار اتوکد یک نقشه‌ی ساختمانی طراحی می‌کنید و مهم‌ترین قسمت این است که شما این نرم‌افزار را بر روی یک کامپیوتر نصب کرده‌اید و با استفاده از منابع سخت‌افزاری رایانه توانسته‌اید بدست نرم‌افزار، نقشه‌ی ساختمانی باره نظر خویش را طراحی و سپس خروجی بگیرید، درون اینترنت هم برای راه‌اندازی و مدیریت وبسایت‌ها شما باید از نرم‌افزار هایی تحت عنوان سیستم مدیریت محتواها کمک بگیرید، هاست در واقع یک کامپیوتر دائم صریح تو اینترنت است که به شما این دستور را می‌دهد که سیستم مدیریت محتوای راه‌اندازی وبسایت را بر روی آن نصب کنید و سپس بدست سیستم مدیریت درونمایه وبسایت خود را راه‌اندازی کنید، هاست به راستی فضای آپلود اطلاعات و نرم‌افزار وبسایت است، اما صبر کنید! خرید یک هاست پسندیده به همین آسانی‌ها هم نیست. پیش از خرید هاست شما باید نیازهای وبسایت خود را ارزیابی کنید و مناسب‌ترین نوع هاست را برای تارنما خویش خریداری کنید.


۳. انتخاب سیستم مدیریت محتوای وبسایت


انتخاب سیستم مدیریت محتوای پسندیده سومین قدم برای راه‌اندازی یک وبسایت است. سیستم‌های مدیریت درونمایه نرم‌افزارهایی هستند که بعد از نصب آنها بر روی هاست و دامین، توسط کنترل پنل پارسی آنها قادر هستید به راحت‌ترین شکل شدنی در وبسایت خود منوها، مطالب، مجموعه‌ها، محصولات و تصاویر خود را پیمان بدهید. درحقیقت سیستم‌های مدیریت محتوا همان نرم‌افزارهای مدیریت و به‌روزرسانی وبسایت‌های اینترنتی هستند و گونه ها مختلفی دارند، مانند:

  • وردپرس؛
  • جوملا؛
  • دروپال؛
  • دیتالایف؛
  • پرستاشاپ (فروشگاه ساز)؛
  • اپن کارت (فروشگاه ساز)؛
  • توماتو کارت (فروشگاه ساز).

هرکدام از این سیستم‌های مدیریت درونمایه قابلیت‌های خاص خود را دارند اما به جرئت می‌توان گفت که سیستم مدیریت محتوای وردپرس یکی از بهترین و قدرتمندترین سیستم مدیریت محتواها در عالم است و در حال آماده میلیون‌ها وبسایت بزرگ در سراسر کشور و عالم بدست وردپرس مدیریت می‌شوند، وردپرس با هسته‌ی نیرومند و افزونه‌های گسترده‌ای که در برگزیدن دارد امکان راه‌اندازی انواع وبسایت‌های شخصی، خبری، شرکتی، فروشگاهی و … را برای شما فراهم می‌آورد. فلذا حتما توصیه‌ی ما به شما این است که سعی کنید یک هاست مناسب برای وردپرس خریداری کنید الی پس از نصب وردپرس بر روی هاست بتوانید بهترین بازخورد را از این سیستم مدیریت محتوای دوست داشتنی دریافت کنید.


۴. برگزیدن قالب یا پوسته‌ی وبسایت


آخرین قدم از راه‌اندازی وبسایت، انتخاب قالب یا همان پوسته برای وبسایت و آغاز محتواگذاری است. پس از نصب سیستم مدیریت محتوا بر روی وب سایت خود، هم الان نوبت آن واصله که بسته به سلیقه و کاربرد وبسایت‌تان، یک قالب یا پوسته‌ی گرافیکی زیبا بر روی سیستم مدیریت محتوای خویش نصب کنید و فرایند محتواگذاری بر روی وبسایت خویش را نخست کنید، پوسته یا قالب آن قسمتی از وب سایت شماست که مخاطبین آن را در اینترنت نگریستن می‌کنند و هرچقدر که قالب وبسایت شما زیباتر و پرسرعت‌تر باشد بی گمان تعداد مشتریان بیشتری نیز در اینترنت پیدا خواهید کرد، اگر سیستم مدیریت محتوای وبسایت خود را وردپرس انتخاب کرده باشید، وردپرس قالب‌های زیاد بسیار و متنوعی دارد که برخی از آنها تجاری هستند و بعضی دیگر رایگان، توصیه‌ی ما این است که از همان ابتدای گذرگاه یک قالب تجاری که فارسی‌سازی شده باشد و فونت مناسبی نیز داشته باشد برای وبسایت خویش تهیه کنید تا در ادامه‌ی راه توانا باشید با تکیه بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد قالب‌های پیشرفته‌ی وردپرس، زیباترین وبسایت را برای خودتان راه‌اندازی کنید، وانگهی حتما کوشش کنید از قالب‌هایی بهره‌گیری کنید که توسط کلیک و درگ و بدون احتیاج به ادب کدنویسی به شما این امکان را می‌دهند تا خلاقانه‌ترین وبسایت‌ها را برای خود راه‌اندازی کنید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها